FAQ digitale leeromgeving – docent

Speciaal voor docenten

Dat is afhankelijk van het type account dat je gebruikt. Om in te loggen, ga je allereerst naar digitaal.boomonderwijs.nl 

  • Heb je ooit zelf een Boom account aangemaakt? Kies dan voor ‘Log hier in met je Boom account’ en voer jouw gebruikersnaam en wachtwoord in.
  • Maakt jouw organisatie gebruik van de Entree federatie en beschik je over een Kennisnet-schoolaccount? Dan klik je op de knop ‘Inloggen met schoolaccount’.
  • Als je nog geen account hebt, kun je onderaan het inlogscherm kiezen voor ‘Registreer’.

Dat is afhankelijk van het type account dat je gebruikt.

  • Heb je een Boom account? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice: 0522-235235. Wij helpen je met het veranderen van het wachtwoord.
  • Heb je een Entree-account? Ga naar digitaal.boomonderwijs.nl. klik op de knop ‘Inloggen met schoolaccount’. Vervolgens klik je op ‘Log in met je Entree account’. Klik daarna op de link ‘Wachtwoord vergeten’. Vul hier je e-mailadres in en klik op de knop ‘Aanvraag versturen’. Binnen enkele ogenblikken ontvang je een e-mailbericht waarna je de beschreven stappen dient te volgen. Je kunt ook contact opnemen met de ICT van je school.

Dat is afhankelijk van het type account dat je gebruikt.

  • Heb je een Boom account? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice via 0522-235235. Wij helpen je met het veranderen van je wachtwoord.
  • Heb je een Entree-account? Ga naar digitaal.boomonderwijs.nl. Klik je rechtsonder op de knop ‘Inloggen met schoolaccount’. Vervolgens klik je op ‘Log in met je Entree account’. Klik daarna op de link ‘Wachtwoord vergeten’. Vul hier je e-mailadres in en klik op de knop ‘Aanvraag versturen’. Binnen enkele ogenblikken ontvang je een e-mailbericht waarna je de beschreven stappen dient te volgen. Je kunt ook contact opnemen met de ICT van je school.

Om een groep aan te maken, ga je naar de digitale leeromgeving. Daar klik je bovenin op de knop GROEPEN. Vervolgens voer je de naam van de groep in en kies je het startjaar. Voor meer informatie, bekijk de instructievideo.

Al het lesmateriaal in de digitale leeromgeving is te vinden onder de knop LESMATERIAAL. Daar wordt het lesmateriaal weergegeven per boek. Deze kunnen bestaan uit theorie, opdrachten of een combinatie daarvan, vaak aangevuld met bronnen. Zelf kun je ook bronnen toevoegen aan het bestaande lesmateriaal. Hoe je dit doet, zie je in het filmpje: Bronnen toevoegen.

Nee, maar wel toevoegen.

Binnen de digitale leeromgeving is het niet mogelijk om bestaand lesmateriaal aan te passen. Wel kun je via de feedbackmogelijkheid gewenste aanpassingen doorgeven.
Je kunt door middel van bronnen en eigen opdrachten het lesmateriaal wel verrijken. Voor het toevoegen van bronnen, bekijk je het filmpje: Bronnen toevoegen.

Er zijn twee manieren om binnen de digitale leeromgeving opdrachten op te geven.

  • Een opdracht vanuit het lesmateriaal, (die dus onderdeel uitmaakt van de methode) geef je op via LESMATERIAAL. Voor het opgeven van opdrachten vanuit het lesmateriaal bekijk je het filmpje: Opdrachten opgeven.
  • Een eigen opdracht (die dus geen onderdeel uitmaakt van de methode) geef je op via de knop TAKEN. Bekijk het filmpje: Eigen opdrachten opgeven.

Er zijn verschillende manier om lesmateriaal toe te voegen de digitale leeromgeving.

Als het om eigen methodes, readers of lesmateriaal gaat, neem dan contact op met je educatief adviseur.
Als je losse bronnen of eigen opdrachten toe wilt voegen, bekijk dan een van de volgende filmpjes: Eigen opdrachten opgeven of Bronnen toevoegen.

Om een student uit een groep te verwijderen, ga je naar GROEPEN. Selecteer hier de groep en klik vervolgens achter de naam van de student die je wilt verwijderen op het prullenbakje. Bekijk het filmpje: Groepen aanmaken en beheren.

Het is niet mogelijk om een docent zelf te verwijderen, dit kan alleen de docent zelf doen door alle actieve vakken voor die groep uit te zetten.

Ga naar TOETSEN en selecteer hier het vak en de groep waarvoor je een toets wilt klaarzetten. Klik hier op de groene knop ‘Toets klaarzetten’. Vervolgens selecteer je de gewenste toets en vul je de start- en einddatum en de start- en eindtijd in.

Dat kan (op verschillende manieren).

Je kunt als docent een toets zelf maken, waarna je aan het einde een overzicht van de vragen, de goede antwoorden en de door jouw gegeven antwoorden ziet. Ga hiervoor naar TOETSEN en filter op beschikbare toetsen. Klik vervolgens op de gewenste toets om deze te maken.
In sommige methodes vindt je de uitgewerkte toets en antwoorden in de bronnenbak. Hiervoor ga je naar LESMATERIAAL en klik je op ‘Bronnen’. Vervolgens klik je in de rij icoontjes op de D (docentbronnen). Door op een bepaald vak te filteren, kun je zien welke toetsen er aangeboden worden en deze inzien.

Dat kan. Door bij het opgeven van een opdracht aan te geven dat de opdracht door de student zelf beoordeeld dient te worden. In dat geval kan een student zijn antwoorden vergelijken met het antwoordmodel (mits aangeboden door de contentleverancier). Vervolgens kan de student zichzelf beoordelen en de opdracht inleveren om daarmee de beoordeling vast te leggen in zijn voortgang. Een student kan na het inzien van zijn gemaakte opdracht de gegeven antwoorden aanpassen. De docent kan deze aanpassingen zien in de nakijkcarrousel.

Onder LESMATERIAAL kun je binnen elke leereenheid een notitie aanmaken. Door in een tekst te klikken, ontstaat er een grijs vierkantje met een +’je erin. Als je op dit vierkantje klikt, opent het notitiescherm. Hierin kun je een aantekening maken en opslaan door op VOEG TOE te klikken. De notitie blijft vervolgens als een memo-briefje in de tekst bewaard. Aan de rechterkant van het scherm vind je de notitie ook terug onder het kopje ‘Notities’. Onder dat blokje zie je een overzicht van alle notities die op de pagina zijn aangemaakt.

Als je een notitie aanmaakt, kun je deze delen door in de grijze balk één of meerdere ontvangers toe te voegen. Door vervolgens op VOEG TOE te klikken, verstuur je de notitie. De ontvanger krijgt hiervan een notificatie. Maar let op! De ontvanger kan zelf bepalen of hij de notitie bewaard of verwijderd. Als je een reeds verstuurde notitie bijwerkt, wordt deze niet aangepast bij de ontvangers. Je zult de notitie dus opnieuw moeten delen.

Gratis proefkatern Angerenstein VZ-IG

Vul je gegevens in en ontvang het proefkatern per post. En bekijk het direct digitaal na het invullen van het formulier.
Het proefkatern wordt naar het opgegeven adres gestuurd.

  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvragen Microsoft 365 Introductie

Vul je gegevens in en ontvang een gratis exemplaar van Microsoft 365 Introductie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden Proefrit DigLin MVT (ISBN 310-90-100-0022-6)

Vul je gegevens in en ontvang een gratis demo van DigLin MVT.

  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Tendens special - Trends in Gastvrijheid

Krijg toegang tot de laatste trends in de gastvrijheidsindustrie en activeer jouw studenten met kant-en-klare opdrachten!

  • Bekijk het privacy beleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.